line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 30 maart 2018

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Amerikaanse FDA neemt ook sigaren onder de loep / Britse rokende patiënten zouden voor operatie moeten stoppen / Philip Morris Nieuw-Zeeland wint rechtszaak over HNB’s / Tabaksfabrikanten proberen Ugandese kinderen aan het roken te krijgen / Voorstel aangenomen om tabaksleeftijd in Amerikaanse staat Connecticut te verhogen.De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Verenigde Staten: FDA neemt ook sigaren onder de loep
De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft aangekondigd de komende jaren te gebruiken om de wet- en regelgeving rond tabaksproducten te herzien. Zo heeft ze de eerste stappen gezet naar het afdwingen van het verlagen van nicotinegehaltes in sigaretten, zodat die niet meer verslavend zijn. Ze heeft nu ook aangekondigd het gebruik en de samenstelling van sigaren onder de loep te gaan nemen om te zien of daar ook extra regelgeving nodig is.
Lees meer bij CNBC

Groot-Brittannië: Rokende patiënten zouden voor operatie moeten stoppen
Het Britse National Insitute for Health and Care Excellence heeft de National Health Service aanbevolen een protocol in te stellen voor rokende patiënten zodat zij voordat ze geopereerd worden eerst naar een rookstopcursus moeten gaan. Het zou gaan om operaties die niet urgent zijn. Rokende patiënten kunnen bij de rookstopcursussen onder begeleiding proberen te stoppen met roken, wat hun herstel van de operatie kan bespoedigen.

Lees meer bij Amed Post

Nieuw-Zeeland: Philip Morris wint rechtszaak over HNB’s
De rechtbank van Wellington heeft besloten dat Philip Morris haar Heat-not-Burn-product (HNB) IQOS toch in Nieuw-Zeeland op de markt mag brengen. Gezondheidsorganisaties hadden een zaak aangespannen tegen de tabaksfabrikant om de HNB’s tegen te houden.
Lees meer bij Reuters

Ook liggen tabaksfabrikanten in Nieuw-Zeeland met elkaar in de clinch. Philip Morris heeft British American Tobacco aangeklaagd om ervoor te zorgen dat zij haar producten niet massaal op de Nieuw-Zeelandse markt kan brengen.
Lees meer bij Scoop

Uit ander nieuws uit Nieuw-Zeeland blijkt dat het aantal rokende studenten met 2,1% nog nooit zo laag is geweest.
Lees meer bij Newstalk

Uganda: Tabaksfabrikanten proberen kinderen aan het roken te krijgen
Uit een nieuw rapport van de African Tobacco Alliance blijkt dat tabaksfabrikanten er alles aan doen om kinderen aan het roken te krijgen. Verkopers staan rond scholen om sigaretten aan de man te brengen.
Lees meer bij New Vision

Verenigde Staten: Voorstel om tabaksleeftijd te verhogen aangenomen
In de Staat Connecticut is een voorstel aangenomen waardoor de tabaksleeftijd verhoogd zal worden naar 21 jaar. Verkopers mogen aan iemand die jonger is dan 21 geen tabaksproducten meer verkopen. De maatregel is bedoeld om roken onder jongeren te ontmoedigen.
Lees meer bij News Times
 

tags:  buitenland