line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 12 januari 2018

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week:
Hoe de tabaksindustrie in Groot Brittannië haar imago probeert te verbeteren / Rookverboden helpen vooral de Amerikaanse rijken bij het stoppen met roken / Tabaksindustrie verhoogt prijs tabak in Canada en verdient flink / Supreme Court in India keurt alsnog grotere gezondheidswaarschuwingen goed / Knesset verbiedt tabaksreclame in Israël.


De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Groot-Brittannië: Hoe de tabaksindustrie haar imago probeert te verbeteren
In een interview met PR Week vertelt Giles Rocca, voorzitter van de de brancheorganisatie van tabaksfabrikanten Tobacco Manufacturers Association, welke uitdagingen de industrie het hoofd moet bieden. Door zich te richten op producten die minder slecht voor de gezondheid zouden zijn, proberen ze het tij te keren en hun imago te verbeteren.
Lees het interview bij PR Week

Verenigde Staten: Rookverboden helpen vooral de rijken bij het stoppen met roken
Uit nieuw onderzoek van de Northwestern University blijkt dat rookverboden vooral helpen bij het tegengaan van roken onder de rijken en hoger opgeleiden. De onderzoekers stellen dat er extra maatregelen nodig zijn om lager opgeleiden ook aan te sporen om met roken te stoppen.
Lees meer bij de Mail on Sunday.

Canada: Tabaksindustrie verhoogt prijs tabak en verdient flink
De laatste jaren is de prijs van sigaretten in Canada met zeven dollar gestegen. Die prijsstijging is maar ten dele toe toe te schrijven aan de door de overheid opgelegde accijnsverhoging van 53 procent. De prijsverhogingen zijn zeer geleidelijk gegaan, waardoor de consument er weinig van heeft gemerkt. Toch heeft deze gang van zaken de zakken van de tabaksindustrie flink gespekt.
Lees meer bij CBC News

India: Supreme Court keurt alsnog grotere gezondheidswaarschuwingen goed
Het Supreme Court in India heeft een beslissing van een lagere rechtbank dat grotere gezondheidswaarschuwingen op tabaksverpakkingen niet rechtsgeldig zijn naast zich neergelegd. Deze beslissing maakt de weg vrij om deze grotere waarschuwingen alsnog te plaatsen.
Lees meer bij Reuters

Israël: Knesset verbiedt tabaksreclame
Een voorstel om reclame op tabaksproducten te verbieden is met grote meerderheid aangenomen in de Knesset. Israëlische politici hopen zo het aantal rokers naar beneden te brengen.
Lees meer bij The Times of Israel

 

tags:  buitenland