line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 08 december 2017

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Amerikaanse actiegroep begint campagne om leugens tabaksindustrie verder te onthullen / Britse mannen twee keer zo vaak mondkanker als vrouwen / Regering Hong Kong aangemoedigd om tabaksaccijns te verdubbelen / Onderzoek VS laat zien dat meerderheid voor restricties op tabak-smaakjes is / Amerikaanse tieners die e-sigaretten roken stappen sneller over op tabak.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Verenigde Staten: Actiegroep begint campagne om leugens tabaksindustrie verder te onthullen
Minnesotans for a Smoke-Free Generation (MSFG) is met een campagne begonnen om de advertenties te corrigeren die de tabaksindustrie verplicht van het Federale Hof moet plaatsen met de waarheid over roken. MSFG past op de website BigTobaccoLied.com de teksten aan die de industrie van de rechtbank moet verspreiden en waar ze met grof juridisch geschut van alles aan hebben aangepast. Volgens MSFG wordt nu pas echt duidelijk hoe de tabaksindustrie consumenten heeft misleid.
Lees meer bij PR Newswire

Groot-Brittannië: Mannen twee keer zo vaak mondkanker als vrouwen
Bij onderzoek werd bij 5300 mannen mondkanker geconstateerd tegenover 2500 gevallen bij vrouwen. Onder mondkanker wordt hier ook kanker aan de lippen, amandelen en het verhemelte bedoeld. Deze kankers zouden voorkomen kunnen worden door roken verder te ontmoedigen.
Lees meer bij Medical Xpress

Hong Kong: Regering aangemoedigd om tabaksaccijns te verdubbelen
De Hong Kong Council on Smoking and Health (COSH) heeft de regering geadviseerd om accijns op tabaksproducten te verdubbelen. Zo hoopt men roken verder te ontmoedigen. Uit een recente enquête blijkt ook dat veel inwoners van Hong Kong hier voor zijn.
Lees meer bij Tax News

Verenigde Staten: Onderzoek laat zien dat meerderheid voor restricties op tabak-smaakjes is
Uit onderzoek van Umass Medical School blijkt dat 86% van de ondervraagde volwassenen vindt dat tabaksproducten met lekkere smaakjes alleen nog maar verkocht mogen worden in winkels die uitsluitend toegankelijk zijn voor volwassenen. Van de ondervraagden die zelf rookten was 72% het ook daarmee eens.
Lees meer bij Medical Xpress

Verenigde Staten: Tieners die e-sigaretten roken, stappen sneller over op tabak
Uit onderzoek onder 800 middelbare scholieren, gepubliceerd in het blad Pediatrics, is gebleken dat tieners die in een maand een e-sigaret hebben gebruikt in de toekomst zeven keer zo snel een gewone sigaret zullen proberen. Op dit moment zijn er volgens de onderzoekers 3 miljoen Amerikaanse tieners die een e-sigaret gebruiken.
Lees meer bij Medical Xpress

tags:  buitenland