line
vervangers-1

Documentaire 'De Vervangers' in première

zondag 31 mei 2015

Op Wereld Niet Roken Dag lanceert Stichting Rookpreventie Jeugd de film 'De Vervangers', een film over kinderen die de plaats van dode rokers in moeten nemen. De film is gemaakt door Erwin Kleinjan, zelf jarenlang een roker, die in zijn familie de desastreuze gevolgen van de tabaksverslaving van nabij meemaakte. Nu hij zelf kinderen heeft wil hij die behoeden voor de val die de tabaksindustrie voor ze zet door roken heel aantrekkelijk te laten lijken. In de documentaire gaat Kleinjan op zoek naar de onderliggende processen die de aantrekkingskracht van tabak onverminderd laten bestaan.

Met 'De Vervangers' maakt Stichting Rookpreventie Jeugd duidelijk dat de overheid tekort schiet in de bescherming van de Nederlandse jeugd tegen de tabaksindustrie. Hoofdrolspelers van 'De Vervangers' zijn, naast een groep kinderen, Jeffrey 'The Insider' Wigand, professor Robert Proctor, schrijver van 'Golden Holocaust' en Wanda de Kanter en Pauline Dekker, beide longarts oprichters van Stichting Rookpreventie Jeugd.

De première van 'De Vervangers', zondag 31 mei 2015 in De Balie in Amsterdam, valt samen met de aftrap van de campagne De Streep, waarin het publiek wordt uitgenodigd gezamenlijk campagne te voeren om de politiek te overtuigen dat het afgelopen moet zijn. Er moet een streep worden getrokken, zodat iedereen die na 1 januari 2016 wordt geboren nooit meer sigaretten kan kopen.

Bekijk de documentaire 'De Vervangers' op de website destreep.nu en doe meteen mee aan de campagne.

tags:  vervangers | media | jeugd | tabaksindustrie