line

Wanda de Kanter genomineerd voor Vrouw in de Media Award

woensdag 14 januari 2015

Longarts Wanda de Kanter, voorzitter van de Stichting Rookpreventie Jeugd is genomineerd voor de Vrouw in de Media Award 2014. De publieksprijs beloont de vrouw die in 2014 zich het beste heeft geprofileerd in de nieuwsmedia. De Kanter was samen met collega en mede-oprichter van de stichting Pauline Dekker het afgelopen jaar veelvuldig in het nieuws. De uitreiking is op 6 februari in Hilversum.

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van mediaplatform VIDM.nl en sprekersbureau ZijSpreekt. Op voordracht van journalisten, onderzoek door InHolland en voordrachten door het publiek zijn 20 vrouwen genomineerd. Het publiek bepaalt wie de winnaar wordt. Tot 3 februari kan er gestemd worden via www.vrouwindemedia.nl.

Onder de genomineerden zijn behalve De Kanter onder anderen ook minister Jet Bussemaker van OCW, terrorisme-expert Beatrice de Graaf, Faiza Oulahsen van Greenpeace, atlete Dafne Schippers, wiskundige Ionica Smeets, NRC-adjunct hoofdredacteur Marieke Stellinga en advocaat Liebeth Zegveld.

Pikant is dat ook minister Edith Schippers van Volksgezondheid kans maakt op de prijs. Schippers is in het verleden veelvuldig door De Kanter aangevallen omdat zij bij haar aantreden verschillende antirookmaatregelen terugdraaide.

In voorgaande jaren ging de prijs naar Neelie Kroes (2009), Femke Halsema (2010), Petra Stienen (2011), Tineke Ceelen (2012) en Anky van Grunsven (2013).

Naast de Vrouw in de Media Award wordt ook de aanmoedigingsprijs You Go Girl uitgereikt, waarvoor vijf vrouwen zijn genomineerd.

Iedereen kan tot 3 februari zijn stem uitbrengen via www.vrouwindemedia.nl.


Beeld: Wanda de Kanter (rechts) samen met collega en mede-oprichter van de Stichting Rookpreventie Jeugd Pauline Dekker bij Pauw

tags:  media | Wanda de Kanter | antirookbeleid | tabaksontmoediging