line
bas van lier3-1

Bas van Lier nieuwe hoofdredacteur TabakNee

dinsdag 07 september 2021

© Foto Michaël Ferron

Bas van Lier is de nieuwe hoofdredacteur van TabakNee. Hij treedt in de voetsporen van Frits van Dam, die aan de wieg stond van de website en daar acht jaar lang leiding aan gaf. Van Dam overleed eind juli.

Door de webredactie

Journalist en tekstschrijver Bas van Lier is sinds 2014 aan TabakNee verbonden. Hij studeerde geschiedenis, was tien jaar lang medewerker van NRC Handelsblad en heeft veel geschreven over maatschappelijke vraagstukken, in het bijzonder over de rol van designers daarbij. De laatste anderhalf jaar werkte hij nauw samen met de oprichter en eerste hoofdredacteur van TabakNee, Frits van Dam.

“Het zijn grote schoenen om te vullen, zei een van de medewerkers van TabakNee en daar heeft hij gelijk in”, zegt Van Lier. “Maar een van Frits’ sterke punten was dat hij zich wist te omringen met de goede mensen. We zijn nu met een team van zes medewerkers die goed zijn ingevoerd in het onderwerp en dat geeft me het vertrouwen dat we TabakNee op dezelfde voet kunnen voortzetten. Dat is helaas nog steeds hard nodig, want de lobby van de tabaksindustrie is nog altijd heel sterk. We blijven die op onze site ontmaskeren en aan de kaak stellen. En daarbij laten we ons leiden door de vele lessen die Frits van Dam ons in de afgelopen jaren heeft geleerd.”

De redactie van TabakNee houdt zich aanbevolen voor tips en is te bereiken via redactie@tabaknee.nl

 

tags:  Rookpreventie Jeugd | tabakslobby | onderzoek | tabaksindustrie