line
bat in de catering

BAT-topman was genomineerd voor cateringprijs

vrijdag 17 april 2020

Ernst van der Linden, topman bij British American Tobacco, was genomineerd voor de Gouden Bestek-award 2020 als Beste Opdrachtgever Catering, die eind januari werd uitgereikt in Utrecht. Van der Linden gebruikt catering om zo veel mogelijk werknemers aan BAT te kunnen binden.

Door de webredactie

Ieder jaar wordt het Gouden Bestek uitgereikt voor de beste cateringopdrachtgever. Bij het Gouden Bestek 2020 blijkt een bijzondere genomineerde geweest te zijn: Ernst van der Linden, topman bij British American Tobacco (BAT). Zijn officiële titel bij de tabaksfabrikant luidt: Area Head of Facility & Real Estate Northern and Western European Area British American Tobacco. In een interview met Allesovercatering.nl legt Van der Linden uit dat catering een grote toegevoegde waarde voor een bedrijf kan hebben. Volgens Allesovercating werkte de 42-jarige tabakstopman eerst bij Van der Valk en ook in de zorg, voor hij in 2008 de tabaksfabrikant kwam versterken.

Catering op hoog niveau

Van der Linden ziet in goede facilitaire dienstverlening, waar de catering onder valt, een mogelijkheid om werknemers aan British American Tobacco te binden, zodat ze hun talenten blijven inzetten om rokers verslaafd te houden. Van der Linden: “De medewerkers van BAT zijn overwegend jong, hoogopgeleid en internationaal. Het is niet makkelijk om talent binnen te halen en binnen te houden. Door facilitaire zaken op de werkplek zoals catering, op een hoog en bij hun verwachtingen passend niveau te organiseren, creëer je een plezierig werkklimaat zodat medewerkers het fijn vinden om voor je bedrijf te werken. Het is mijn overtuiging dat catering op een goed niveau onze positie op de arbeidsmarkt verstevigt. Het maakt je bedrijf extra aantrekkelijk waardoor je nieuwe medewerkers makkelijker aantrekt en bestaande medewerkers langer vasthoudt. Dat is voor een bedrijf als BAT van groot belang.”

Als Van der Linden wordt gevraagd naar zijn ambities zegt hij dat hij de catering voor de BAT-locaties in Afrika ook wel zou willen optimaliseren. Of althans, dat als het hem gevraagd wordt dat te gaan doen, hij daar geen nee tegen zal zeggen.

Verloren aan gezonde voeding

Omdat Van der Linden blijkbaar zo’n goede opdrachtgever voor cateraars is, leverde hem dat een nominatie op voor het Gouden Bestek. Op 30 januari, bij de uitreiking van de prijs tijdens de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs te Utrecht, verloor Van der Linden en ging Remco van Garderen er met het Gouden Bestek 2020 vandoor. Van Garderen, adviseur inkoop van het Regio College Zaandam, heeft doelstellingen ontwikkeld om gezonde voeding te kunnen handhaven op de scholen waarvoor hij verantwoordelijk is. Daar won hij mee.

tags:  tabaksinvestering | BAT | tabakslobby | lobby | tabaksindustrie