line
ralf dekker commisaris pmi-1

Statenlid Forum voor Democratie Ralf Dekker benoemd tot commissaris bij Philip Morris

woensdag 10 april 2019

Oud-bankier Ralf Dekker, recent verkozen tot Provinciale Statenlid van Forum voor Democratie in Noord-Holland, is per 1 april benoemd tot commissaris bij Philip Morris Holland B.V. Daar zal hij in het bijzonder de belangen van de werknemers behartigen.

Door de webredactie

De kringen van de Marlboro-sigaret krijgen versterking uit de politiek. Ralf Dekker (Utrecht, 1957) – een van de 86 nieuwe Statenleden van Forum voor Democratie – is op voordracht van de ondernemingsraad tot commissaris benoemd. “In deze hoedanigheid zal de heer Dekker in het bijzonder de belangen van de werknemers behartigen”, aldus Peter van den Driest, woordvoerder van Philip Morris Holland B.V.

Ralf Dekker heeft een lange geschiedenis bij de Rabobank achter de rug. In het jaar 2000 begon hij als lid managing board Rabobank International en van 2013 tot 2017 was hij lid van de raad van bestuur van de Rabobank. Daarnaast was Dekker van 1 februari 2008 tot 1 juni 2012 voorzitter van De Groene Rekenkamer, een stichting die het overheidsbeleid op het gebied van milieu kritisch volgt.

Of Dekker in de plaats komt van Irene Asscher-Vonk, die sinds 24 augustus 2007 commissaris is bij Philip Morris Holland, is nog niet bekend.

tags:  PMI | politiek | lobbyist | tabakslobby | tabaksindustrie