line
no esigs for kids-1

Amerikaanse FDA start campagne om kinderen van e-sigaret af te krijgen

dinsdag 15 augustus 2017

Meer dan 2 miljoen Amerikaanse schoolgaande kinderen gebruiken een e-sigaret. De Food & Drug Administration (FDA) heeft een campagne aangekondigd om dat aantal naar beneden te brengen en te voorkomen dat meer kinderen ermee gaan beginnen.

Door de webredactie

Deze herfst zal de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) haar bestaande antirookcampagne ‘The Real Cost uit gaan breiden. Er worden boodschappen in opgenomen die kinderen duidelijk moeten maken wat de gevolgen van het gebruik van een e-sigaret zijn. In 2016 waren er 2 miljoen schoolgaande kinderen en tieners die wel eens een e-sigaret of een variant daarvan gebruikten. In 2018 zal de FDA beginnen met een volledige campagne over dit onderwerp.

Alarmerend

Het gebruik van de e-sigaret door jongeren is alarmerend omdat nicotine invloed heeft op de ontwikkeling van het brein. Ook vergroot het de kans dat jongeren later makkelijker beginnen met het roken van een gewone sigaret.

FDA-Commissaris Scott Gottlieb schrijft in een persbericht: “We streven een beleid na waarin we ons richten op de rol die nicotine speelt in het verslaafd houden van rokers aan gewone sigaretten en we willen degenen die niet kunnen stoppen met nicotine over laten gaan op minder schadelijke producten. Daarbij zullen we hard blijven werken om alle tabaksproducten uit de handen van kinderen te houden.”

Schade beperken

Gottlieb zegt het belangrijk te vinden om jongeren de gevaren van het gebruik van tabaksproducten bij te brengen. “Dat is de hoeksteen van onze inzet: de schade beperken die deze producten toebrengen. Ook die van e-sigaretten en andere rookloze producten.”

tags:  rookverslaving | verslaving | nicotine | e-sigaret