line

AMC-topman: ‘'Het is waanzin dat Schippers geen ferm standpunt inneemt tegen tabak."

woensdag 30 november 2016

UPDATE 04-12-2016

Marcel Levi stopt na zeven jaar met zijn functie als bestuursvoorzitter van het Amsterdam Medisch Centrum (AMC). In een interview met RTL Z zegt hij dat hij hoopt dat Minister Schippers terugkomt op haar standpunt over roken. “De conclusie is dat er niet veel dingen slecht zijn, behalve: roken.”
Door de webredactie

“Van alle rokers gaat de helft ook daadwerkelijk dood aan roken. Dat kan je van alcohol niet zeggen,” zegt Marcel Levi (52), scheidend bestuursvoorzitter van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam tegen RTL Z. In een afscheidsinterview (1 januari wordt hij voorzitter van de University College London Hospitals) spreekt Levi zich onder meer uit over gezond eten en dat daar al veel onderzoek naar gedaan is. “De conclusie is dat er niet veel dingen slecht zijn, behalve: roken.”

Daarom vindt Levi het jammer dat Minister voor Volksgezondheid Edith Schippers (ook wel de Minister van Tabak genoemd) geen ferm standpunt inneemt tegen roken. "Maar daarvan zegt ze: het is een vrije keuze. Totale waanzin vind ik dat."

UPDATE 04-12-2016: In een interview bij talkshow WNL op Zondag heeft Levi de overheid opnieuw opgeroepen iets aan het roken te doen. Volgende week zal minister Schippers te gast zijn en haar om een reactie worden gevraagd.

tags:  minister | Schippers | Edith Schippers | AMC | Marcel Levi