line
ondertussen bij de buren-149

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 17 juni 2022

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Biden wil nicotinegehalte in sigaretten verplicht verlagen / Canada wil gezondheidswaarschuwingen op sigaretten printen / Bijna een miljoen Italiaanse rokers erbij / Sigaren krijgen vaker het predicaat ‘natuurlijk’ / Roken op drie stranden van Mallorca verboden / Philip Morris breidt uit in de Filipijnen.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Verenigde Staten: Nicotinegehalte in sigaretten moet naar minimum
De regering Biden is voornemens om het nicotinegehalte in sigaretten verplicht te laten verlagen tot een minimum waarbij de nicotine niet meer verslavend is. Het zal nog wel enkele jaren duren voor de maatregel er komt.
Lees meer in The Wall Street Journal

Canada: Voorstel om gezondheidswaarschuwingen op sigaretten te printen
De Canadese overheid wil het eerste land zijn dat gezondheidswaarschuwingen op elke sigaret verplicht stelt. Een voorstel daartoe is opgesteld en op 11 juni is er een publieke consultatieronde geopend. Verschillende tabaksfabrikanten hebben vast laten weten dat deze maatregel volgens hen niet zal helpen.
Lees meer bij Reuters

Italië: Bijna een miljoen rokers erbij
Hoewel Italië een van de eerste Europese landen was die een rookverbod in de overdekte publieke ruimte invoerde en het aantal rokers sindsdien gestaag afnam, is daar een kentering in gekomen. Sinds 2019 is het aantal rokers met 800.000 gegroeid waardoor nu 24 procent van de Italianen rookt, een ongekende en zorgwekkende toename.
Lees meer in The Independent

Mondiaal: Sigaren krijgen vaker het predicaat ‘natuurlijk’
Uit onderzoek van de Amerikaanse Rutgers University blijkt dat sigaren steeds vaker het predicaat ‘natuurlijk’ krijgen, een marketingtruc omdat blijkt dat mensen daardoor sneller geneigd zijn te denken dat het roken ervan minder schadelijk is.
Lees meer bij Medical Xpress

Mallorca: Roken op drie stranden verboden
Op drie populaire stranden van het eiland Mallorca is een rookverbod ingesteld. Wie betrapt wordt op roken kan een boete krijgen die kan oplopen tot duizenden euro’s. Mallorca volgt daarmee het Spaanse rookverbod op stranden om vervuiling tegen te gaan.
Lees meer bij Businessfact

Filipijnen: Philip Morris breidt uit
Philip Morris gaat een ‘global business service hub’ in Manila openen, waarmee de tabaksfabrikant zijn aanwezigheid in het eilandenrijk uitbreidt. Het bedrijf gaat Philip Morris Business Solutions Inc heten en het is het tweede filiaal van dit bedrijf, na dat in het Poolse Krakau. Met de vestiging in de Filipijnen zullen er zo’n duizend banen gecreëerd worden. Philip Morris heeft een grote invloed op de Filipijnse overheid.
Lees meer bij GMA News Online

tags:  stranden | Italië | gezondheidswaarschuwingen | nicotinereductie | sigaren | PMI | rookverbod