line
ondertussen bij de buren-3

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 17 april 2020

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Door coronacrisis lijkt tabaksbestrijding wereldwijd op zijspoor gezet / WHO roept landen op niet samen te werken met Big Tobacco / Philip Morris verspreidt calculator onder Britse verkopers vanwege mentholban / British American Tobacco sleept Philip Morris voor de rechter in de Verenigde Staten.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Mondiaal: Door coronacrisis lijkt tabaksbestrijding op zijspoor gezet
Doordat de hele wereld zich nu richt op het bestrijden van de verspreiding van het coronavirus, lijken andere bedreigingen voor de volksgezondheid even op een zijspoor te zijn gezet. Toch leidt tabaksgebruik volgens de WHO jaarlijks wereldwijd tot 8 miljoen doden. Als overheden door blijven zetten met het bestrijden van tabaksgebruik, kunnen zij een enorme winst boeken voor de volksgezondheid. Ook omdat rokers vatbaarder lijken voor corona.
Lees meer bij Medical News

Uit ander nieuws blijkt dat als rokers ook maar een paar dagen voordat ze het coronavirus oplopen zijn gestopt met roken, dit er al voor kan zorgen dat ze sneller opknappen. Lees meer bij Express

Ook gaan er stemmen op om de verkoop van tabaksproducten helemaal te verbieden om rokers extra te beschermen tegen het coronavirus. Lees meer bij Marketplace

Mondiaal: WHO roept landen op niet samen te werken met Big Tobacco
De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft landen opgeroepen niet samen te werken met de tabaksindustrie in de zoektocht naar een vaccin tegen het coronavirus. Eerder had British American Tobacco (BAT) bekendgemaakt een grote stap te hebben gezet om een vaccin te vinden met behulp van tabaksbladeren.
Lees meer bij The Times

Groot-Brittannië: PMI verspreidt calculator onder verkopers vanwege mentholban
Tabaksfabrikant Philip Morris heeft onder tabaksverkopers een speciale calculator uitgedeeld waarmee ze de gemiste inkomsten ten gevolge van het verbod op mentholsigaretten kunnen gaan bijhouden. Het verbod gaat in mei in. Door de calculator nu te gebruiken kunnen verkopers inzicht krijgen in hoeveel klanten menthol kopen en daardoor alvast alternatieven voor deze smaakjessigaretten in gaan slaan, zodat ze hun rokers na het verbod makkelijker een alternatief kunnen verkopen.
Lees meer bij Talking Retail

Verenigde Staten: British American Tobacco sleept Philip Morris voor de rechter
British American Tobacco (BAT) heeft collega-tabaksmultinational Philip Morris voor de rechter gedaagd wegens inbreuk op hun patenten. Philip Morris zou voor het maken van zijn IQOS een aantal onderdelen van Glo gekopieerd hebben. BAT wil een schadevergoeding en ook dat er een verbod op de import van de IQOS komt.
Lees meer bij Marketing Interactive

tags:  mentholban | corona | IQOS | BAT | tabaksindustrie | tabaksontmoediging