line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 14 juni 2019

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Beverly Hills verbiedt sigarettenverkoop bijna overal / E-sigaretverbod voor minderjarigen in Michigan en Texas / Bevolking Wales wil strengere antirookmaatregelen / JTI brengt tabaksvrije nicotinezakjes op de Britse markt / Overheid Oman stelt accijns van 100% in op tabak / Juul komt in Groot-Brittannië met Juulpods met lagere nicotinedosering / Britse NHS introduceert sms-service om te helpen stoppen met roken.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Verenigde Staten: Beverly Hills verbiedt sigarettenverkoop bijna overal
De stad Beverly Hills in Californië heeft besloten dat sigaretten nergens meer verkocht mogen worden, behalve in hotels en een aantal lounges. Tabak moet uit winkels, benzinestations en verdere horeca gehaald worden. De gemeenteraad wil zo voorkomen dat jongeren met roken beginnen.
Lees meer bij The Independent

Verenigde Staten: E-sigaretverbod voor minderjarigen in Michigan en Texas
De gouverneur van de staat Michigan heeft een wetsvoorstel ondertekend waardoor het verboden is om e-sigaretten aan minderjarigen te verkopen. Ook is er een verbod op het gebruik van e-sigaretten ingesteld voor minderjarigen. De wet is een steun in de rug voor scholen die proberen het gebruik van e-sigaretten tegen te gaan.
Lees meer bij Michigan Radio

Uit ander nieuws blijkt dat de gouverneur van de staat Texas de tabaksleeftijd heeft verhoogd naar 21 jaar. Het is voor minderjarigen ook verboden e-sigaretten te gebruiken. Meer bij Huffington Post

Wales: Bevolking wil strengere antirookmaatregelen
De inwoners van Wales zijn voor strengere antirookmaatregelen, zo zou het verboden moeten worden om in het centrum van steden te roken. Dat blijkt uit onderzoek van Action on Smoking and Health Wales. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat 58% vindt dat de tabaksleeftijd verhoogd moet worden van 18 naar 21 jaar. Ook vindt 83% dat tabaksverkopers een vergunning moeten hebben om tabak te verkopen die ingetrokken kan worden als ze betrapt worden op verkoop aan minderjarigen. Verder vindt 67% dat roken niet meer in media (gericht op jongeren) vertoond mag worden.
Lees meer bij ASH Wales

Groot-Brittannië: JTI brengt tabaksvrije nicotinezakjes op de markt
Japan Tobacco International heeft tabaksvrije nicotinezakjes op de markt gebracht met de smaken Mint en Bergamot Wildberry. De zakjes kunnen een uur onder de tong worden gehouden en geven nicotine af.
Lees meer bij The Grocer

Oman: Overheid stelt accijns van 100% in op tabak
De overheid van Oman heeft besloten dat er op een reeks ongezonde producten een belasting van 100 procent wordt ingesteld. Dat geldt voor tabak, alcohol en varkensvlees. Dit om ongezond gedrag tegen te gaan. De belastingverhoging gaat op 15 juni in.
Lees meer bij Bloomberg

Groot-Brittannië: Juul komt met Juulpods met lagere nicotinedosering
Het e-sigarettenmerk Juul komt met Juulpods die een lagere nicotinedosering hebben. Eerder was Juul in opspraak geraakt omdat het producten met een hoog nicotinegehalte heeft. Juul wil met de lagere dosering volgens een statement meer rokers proberen over te halen om van gewone tabak over te stappen op hun producten.
Lees meer bij Talking Retail

Groot-Brittannië: NHS introduceert sms-service om te helpen stoppen met roken
De National Health Service heeft een sms-service bedacht die helpt stoppen met roken. Rokers kunnen zich ervoor aanmelden en krijgen iedere dag een bericht dat hen extra moet motiveren met stoppen. Ook zitten er adviezen tussen.
Lees meer bij Digital Health Age

tags:  Juul | tabaksleeftijd | stoppen met roken | accijnsverhoging | buitenland