line
guust-verpaalen-1

Tabakslobbyist gaat woningbouwcorporatie Stadlander leiden

vrijdag 24 oktober 2014

Guust Verpaalen, commissaris bij Philip Morris, wordt voorzitter van woningbouwcorporatie Stadlander in Bergen op Zoom.
Door de webredactie

"De heer Verpaalen is meer dan twintig jaar werkzaam geweest bij Philip Morris International in verschillende executive functies," meldt het persbericht van Stadlander op 21 oktober trots, alsof werken voor de tabaksindustrie een aanbeveling is. Ook wordt vermeld dat Verpaalen commissaris is bij Philip Morris, volgens de Kamer van Koophandel sinds 1 november 2007.

Stadlander is een woningbouwcorporatie met 15.000 woningen in West-Brabant en Tholen.
"Wij willen dat onze huurders prettig wonen, nu en in de toekomst," is onderdeel van de missie van Stadlander. En: "Een Stadlander wil ook later in zijn vertrouwde omgeving wonen [...]"

Met zo'n missie is het op zijn minst opmerkelijk dat een tabakslobbyist aan het roer komt te staan. Dezelfde Guust Verpaalen die er mede voor gezorgd heeft dat zoveel bewoners in de regio waar Stadlander huizen heeft, werkloos thuiszitten.

Guust Verpaalen was al een klein jaar lid van de Raad van Commissarissen van de woningbouwcorporatie. Rond de jaren '80 begon hij zijn werkzame leven als accountant bij de Rijksaccountantsdienst, om vanaf 1985 in dienst te komen bij Philip Morris waar hij meer dan twintig jaar in dienst bleef. In 2007 vestigde hij zich zelfstandig. Verpaalen formuleert zijn wat zweverig klinkende missie als volgt: "Ik voel me een leiderschap-alchemist. Ik leef mijn legende door mensen en organisaties te helpen om hun bezieling te ontcijferen en daardoor betere resultaten te behalen."

tags:  lobbyist | Philip Morris | tabakslobby | lobby