line
stivoro-1

Fictieve tabaksfabrikanten spreken waarheid in filmpje Stivoro

vrijdag 27 januari 2017

Reclamebureau WeFilm heeft in opdracht van Stivoro een filmpje gemaakt waarin tabaksfabrikanten tijdens de vrijdagmiddagborrel niet anders kunnen dan de waarheid zeggen. Het filmpje gaat met Engelse ondertitels het web over.
Door de webredactie

“Ik ben ongelukkig met mijn werk, net als de meeste hier trouwens. Maar dat feit proberen we ontzettend te negeren.”, zegt een fictieve tabaksfabrikant in de opening van het filmpje, nadat hij tijdens een vrijdagmiddagborrel op zijn glas tikt om een speech te houden. De fabrikant doet aan Philip Morris-topman Robbert Wassenaar denken. 

Het filmpje dat reclamebureau WeFilm maakte in opdracht van Stivoro laat werknemers van een tabaksfirma zien die alleen nog maar de waarheid kunnen spreken. Zo krijgen we een ludiek inkijkje in wat er op een tabakskantoor af zou moeten spelen in de hoofden van de vaak goedbetaalde werknemers. Ze lepelen cijfers op over de hoeveelheid mensen die overlijden aan hun product en het aantal kinderen dat dagelijks afhankelijk wordt van hun tabak. En heffen het glas nog maar een keer “Wij verheugen ons op de komst van nieuwe rokers! Meer verslaafden! Nieuwe verslaafden!”.

Na afloop van de borrel zeggen twee medewerkers elkaar gedag door vrolijk uiting te geven aan hun persoonlijke dilemma’s:
“Ik drink elke avond een fles wijn om niet wakker te liggen.”
“Ik weet niet hoe ik aan m’n familie moet uitleggen dat ik hier werk.”
“Ik kan eigenlijk niet leven met mezelf”
“Ik ook niet.”

Bekijk het filmpje bijvoorbeeld  hier. Het is ondertiteld omdat het inmiddels de hele wereld over gaat.

tags:  film | stivoro | tabaksfabrikanten | reclame