line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 17 juni 2016

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabaksgerelateerde onderwerpen. Met deze week: Cijfers rokende kinderen op Amerikaanse middelbare scholen nog nooit zo laag geweest / Zwangere tieners Australië zeggen te roken om baby’s kleiner te maken / British American Tobacco bouwt tweede fabriek in Zuid-Korea / Twee op de vijf Pakistanen begint voor tiende met roken / Reclameverbod op tabak afgewezen door Zwitserse Senaat. De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.
Door de webredactie

Verenigde Staten: Cijfers rokende kinderen op middelbare school nog nooit zo laag
Uit een nieuw onderzoek van het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention blijkt dat het aantal rokende kinderen op de middelbare school nog nooit zo laag is geweest. In 2015 was dat 11 procent. In 1991 was dat nog 28 procent.
Lees meer bij Medical News Today 

Australië: Zwangere tieners zeggen te roken om baby’s kleiner te maken
Uit onderzoek van de Australia University blijkt dat tienermeisjes die zwanger zijn, zeggen te roken omdat ze denken dat de baby’s zo klein blijven. Ze hopen daarop omdat ze bang zijn voor de bevalling. Uit onderzoek blijkt inderdaad dat roken invloed kan hebben op het geboortegewicht, maar ook op de gezondheid van de baby. De zwangere tieners nemen daarmee een enorm gezondheidsrisico.
Lees meer in The Daily Mail

Zuid-Korea: British American Tobacco gaat tweede fabriek bouwen
Tabaksgigant British American Tobacco wil een tweede fabriek in Korea bouwen. Zo wordt het land een groter distributiepunt voor de regio Azië en het Pacific gebied. Er is 86 miljoen dollar gemoeid met de investering. De productie zal verdubbeld worden naar zo’n 35 miljard sigaretten en de omzet moet omhoog gaan naar 260 miljoen dollar.
Lees meer in The Korea Times

Pakistan: Twee op de vijf Pakistanen beginnen voor tiende met roken
Volgens gezondheidsexperts beginnen twee op de vijf Pakistanen nog voor hun tiende met roken. Het land probeert middels nieuwe antirookmaatregelen dat aantal terug te brengen. Door het invoeren van gezondheidswaarschuwingen waaronder schokkende plaatjes worden er nu wel minder sigaretten gerookt en wordt er minder vaan een sigaret opgestoken in de buurt van kinderen.
Lees meer in The Daily Times

Zwitserland: Reclameverbod op tabak afgewezen door Senaat
De Zwitserse Senaat heeft een wetsvoorstel met een reclameverbod op tabak afgewezen. De Senaat koos liever voor de bescherming van de vrije markt dan voor het ondersteunen van gezondheidsbescherming.
Lees meer bij Swiss Info

 

tags:  BAT | buitenland | Indonesie | rookprevalentie | zwangerschap