line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 29 april 2016

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabaksgerelateerde onderwerpen. Met deze week: Advertenties e-sigaretten vergroten gebruik onder Amerikaanse jongeren / Londonse buurt stuurt aan op rookvrije speeltuinen / Plan om investeringen in tabakssector India tegen te houden / Philip Morris ontkent belastingontduiking voor Thaise rechtbank / Frans gerechtshof verbiedt rookplaatsen op schoolpleinen. De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.
Door de webredactie

Verenigde Staten: Advertenties e-sigaretten vergroten gebruik onder jongeren
Uit nieuw onderzoek blijkt dat hoe meer advertenties voor e-sigaretten door jongeren worden gezien, hoe groter de kans is dat ze er een zullen gebruiken. De onderzoekers stellen daarom dat advertenties die gericht zijn op jongeren verboden zouden moeten worden.
Lees meer bij Medical Xpress 

Groot-Brittannië: Londonse buurt stuurt aan op rookvrije speeltuinen
Het gebied Southwark in Zuid-London heeft speeltuinen aangemoedigd om terreinen rookvrij te maken. Zestig speeltuinen hebben aan de oproep gehoor gegeven en borden opgehangen waarop staat dat roken er niet mag. Het doel is kinderen zo min mogelijk bloot te stellen aan tabaksrook.
Lees meer bij South London Today 

India: Plan om buitenlandse investeringen in tabakssector tegen te houden
Het ministerie van Economie in India is bezig een plan op te stellen om buitenlandse investeringen in de lokale tabakssector tegen te houden. Japan International Tobacco was bijvoorbeeld bezig met het uitbrengen van een bod op de Indiase tabaksfabrikant Godfrey Philips. Doel van het ministerie is de toekomstige groei van de tabakssector tegen te gaan. Het plan kan nu al een grote impact op de aandelenkoers van de bedrijven hebben.
Lees meer bij The Economic Times 

Thailand: Philip Morris ontkent belastingontduiking in rechtbank
Marlboro-fabrikant Philip Morris heeft tijdens een rechtszitting ontkend belasting te hebben ontdoken in Thailand. Volgens de Thaise overheid zijn acht directeuren van de tabaksfabrikant verantwoordelijk voor het doen van een onderwaardering van een lading van hun sigaretten. De overheid liep zo belasting mis. Philip Morris ontkent en zegt dat de Thaise overheid zichzelf internationaal voor gek zet met het voeren van deze rechtszaak.
Lees meer bij China Economic Net 

Frankrijk: Gerechtshof verbiedt rookplaatsen op middelbare scholen
Een Franse rechtbank heeft een school buiten Parijs verboden om leerlingen op het schoolplein te laten roken. De school had dat toegestaan na de terroristische aanslagen op de Parijse binnenstad, maar dat is volgens de rechter geen reden om het rookverbod dat geldt om schoolpleinen te negeren.
Lees meer bij Medical Xpress 

 

tags:  tabak | tabaksbeleid | tabaksindustrie | tabaksontmoediging