line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 27 november 2015

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabaksgerelateerde onderwerpen. Met deze week: Frans parlement keurt plain packaging goed / Amerikaanse miljardair doneert flink bedrag aan campagne voor accijnsverhoging / Noord-Ierse dokters roepen politici op om gezondheid kinderen te verbeteren / Australische Labour-partij wil dat pakje sigaretten 40 dollar gaat kosten / Displayban kan aantal rokende kinderen verlagen. De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.
Door de webredactie

Frankrijk: Parlement keurt plain packaging goed
Per mei 2016 zullen sigaretten in Frankrijk voortaan gestandaardiseerd verpakt worden, zonder merkuitingen van sigarettenmerken. Dat heeft de Franse overheid besloten. Het doel van de maatregel is roken minder aantrekkelijk te maken.
Lees meer bij Euronews

Verenigde Staten: Miljardair doneert flink bedrag aan campagne voor accijnsverhoging
Miljardair Tom Steyer, die zijn fortuin verdiende als manager van een hedgefonds, heeft een flink bedrag gedoneerd aan een campagne waarin gepleit wordt voor een forse accijnsverhoging in Californië. "We hebben een morele verplichting om tegen de tabaksindustrie in opstand te komen en ervoor te zorgen dat kinderen niet gaan roken," zei hij.
Lees meer in de The Sacramento Bee

Noord-Ierland: Artsen roepen politici op om gezondheid kinderen te verbeteren
In een open brief hebben kinderartsen de politiek opgeroepen om de gezondheidssituatie van kinderen in Noord-Ierland te verbeteren. Hoewel Noord-Ierland goede gezondheidszorg levert, kan de situatie voor kinderen wel degelijk verbeterd worden, schrijven de artsen in de Belfast Telegraph. Een van de mogelijkheden is het invoeren van een verbod op roken in auto's met kinderen aan boord. Lees meer…

Australië: Labour-partij wil dat pakje sigaretten 40 dollar gaat kosten
De Labour-partij wil vasthouden aan strenge antirookmaatregelen in Australië en stelt een accijnsverhoging voor waarmee een pakje van 25 sigaretten 40 Australische dollar zal gaan kosten. De partij wil de verhoging in een tijdsbestek van vijf jaar doorvoeren.
Lees meer in The International Business Times

Verenigde Staten: Displayban kan aantal rokende kinderen verlagen
Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat kinderen minder snel sigaretten zullen willen aanschaffen als tabaksproducten niet in het zicht staan opgesteld. Het onderzoek van non-profit organisatie RAND is gepubliceerd in Tobacco Control.
Lees meer in Health Daily

tags:  buitenland