line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 20 november 2015

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabaksgerelateerde onderwerpen. Met deze week: Aantal rokers VS daalt naar 17 procent / Mogelijk vaccin ontwikkeld tegen nicotine / Nieuw menthol-foefje aantrekkelijk voor Canadese jongeren / Zwitserse antirookwet legt e-sigaret aan banden / Indonesische studenten komen in opstand tegen tabaksreclame / President Obama stopte met roken toen gezondheidswet er kwam. De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.
Door de webredactie

Verenigde Staten: Aantal rokers gedaald naar 17 procent
Het aantal rokers in de VS is op een laagterecord uitgekomen. 17 procent van de mensen rookte nog maar in 2014 en daarbij rookten zij ook minder. Dat blijkt uit cijfers van het Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Nog steeds sterven er jaarlijks een half miljoen Amerikanen ten gevolge van het roken van tabak.
Lees meer bij Medical Xpress

Verenigde Staten: Mogelijk vaccin ontwikkeld tegen nicotine
De Universiteit van Rhode Island is gestart met een onderzoek naar een mogelijk vaccin tegen nicotine. Onderzoeker Xinyuan Chen heeft zich bij een onderzoeksgroep aangesloten die daarmee bezig is. Chen heeft een poedervaccin bedacht. Door dit vaccin wordt de opname van nicotine in het brein tegengegaan. Hiermee vervalt de verslavende werking van nicotine en zouden verslaafden makkelijker kunnen stoppen.
Lees meer bij Medical Xpress

Canada: Nieuw menthol-foefje aantrekkelijk voor jongeren
De Canadian Cancer Society maakt zich zorgen om een nieuw foefje in mentholsigaretten. Door op de filter te knijpen waar een capsule met mentholsmaak in zit, komt er ineens een stoot menthol vrij die de scherpe kantjes van roken afhaalt. Hierdoor zou het makkelijker zijn voor jongeren om te gaan roken.
Lees meer bij Newswire

Zwitserland: Nieuwe antirookwet legt e-sigaret aan banden
De Zwiterserse regering wil het mogelijk maken dat e-sigaretten met nicotine verkocht kunnen worden, mits ze aan dezelfde eisen en restricties worden onderworpen als gewone tabaksproducten. Ook wil de regering een minimum leeftijd invoeren voor de e-sigaret: 18 jaar.
Lees meer bij The Local

Indonesië: Studenten komen in opstand tegen tabaksadvertenties
"Creatieve tieners weigeren om slachtoffer te worden van tabaksadvertenties", zegt een tiener tegen The Jakarta Post. Een groep studenten is in opstand gekomen tegen de alomtegenwoordige tabaksreclame in Indonesie en hoopt onder meer met stickeracties bewustwording te creëren.
Lees meer…

Verenigde Staten: President Obama stopte met roken toen gezondheidswet er kwam
President Barack Obama heeft zich aan zijn voornemen gehouden. Als zijn Affordable Care Act er zou komen, die de gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk maakt, zou hij stoppen met roken. Volgens Business Insider heeft hij sinds de dag dat die wet er kwam dan ook geen sigaret meer aangeraakt. Obama hoopt zo het goede voorbeeld te geven.
Lees meer…

tags:  buitenland