line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 26 december 2014

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabaksgerelateerde onderwerpen. Met deze week onder meer een verbod op e-sigaretreclames in Groot-Brittannië, scherpere regels in China en Thailand en Franse onwetendheid over de relatie tussen meeroken en longkanker. De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.
Door de webredactie

Groot-Brittannië: Verbod op drie Britse e-sigaretreclames
De Britse reclame code commissie heeft drie reclames voor de e-sigaret per direct verboden, meldt de BBC. Onlangs is de wet in Groot-Brittannië nog aangepast om reclame voor de elektronische sigaret mogelijk te maken, mits die geen sluikreclame voor het roken van tabak is, of gericht is op niet-rokers of jongeren. Drie reclames overtraden die regels, zo oordeelde de commissie.
Lees meer...

China: Wetsvoorstel voor strengere regels voor tabaksreclame
De 20-jaar oude tabakswet in China wordt herzien, zo bericht CCTV. Daardoor kunnen er strengere regels voor tabaksreclame komen. Er zou een verbod kunnen komen op tabaksreclame in openbare gebouwen.
Bekijk het item

Thailand: Scherpere tabakswetten in de maak
Het Ministerie van Volksgezondheid in Thailand wil de tabakswet aanscherpen, schrijft de Bangkok Post. De leeftijdsgrens zal omhoog gaan van 18 naar 20 jaar, e-sigaretten en e-shisha’s (waterpijpen) zullen onder de wet gaan vallen en de reclameregels zullen strenger worden.
Lees meer...

Frankrijk: Fransen onderschatten gevaar van meeroken
Uit Frans onderzoek is gebleken dat hoewel 93 procent van de Fransen weet dat het roken van tabak longkanker kan veroorzaken, slechts 67 procent in meeroken ook een oorzaak ziet. Dat meldt Medical Xpress. De onderzoekers roepen op tot betere voorlichting.
Lees meer...

tags:  buitenland