line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 12 december 2014

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabaksgerelateerde onderwerpen. Met deze week onder meer een Amerikaanse reclame die benadrukt hoe tabaksfabrikanten jongeren benaderen, Gambiaanse diplomaten die zijn beschuldigd van fraude met tabak in Groot-Brittannië en betere handhaving antirookregels in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

VS: reclame benadrukt hoe Big Tobacco jongeren paait
De New Yorkse tv-zender NY1 bericht over een reclamespot van de Amerikaanse organisatie ASH (Action on Smoking and Health) waarin wordt getoond hoe Big Tobacco jongeren probeert te verleiden om te gaan roken.
Bekijk het item...

GB: Gambiaanse diplomaten betrapt op tabaksfraude
Diplomaten uit Gambia hebben in Groot-Brittannië fraude gepleegd met tabaksverkoop, meldt de BBC. Ze verkochten grote hoeveelheden tabak vanuit de ambassade en betaalden daardoor geen belasting. De Britse schatkist liep daardoor omgerekend meer dan 6 miljoen euro mis.
Lees meer...

Pakistan: Islamabad gaat antirookregels strenger handhaven
Islamabad, de hoofdstad van Pakistan, is een campagne begonnen om anti-tabaksregelgeving meer bekendheid te geven. Posters en aanwijzingen van gezondheidsmedewerkers en politie moeten mensen meer bewust maken van de regels die vervolgens strenger gehandhaafd gaan worden, zo meldt de Pakistaanse Daily Times.
Lees meer...

VS: Hawaïaanse middelbare scholieren gebruiken vaker e-sigaret
Uit onderzoek is gebleken dat middelbare scholieren op Hawaï minder reguliere sigaretten zijn gaan roken, maar meer elektronische sigaretten en waterpijpen. In vergelijking tot 2011 werd de e-sigaret meer dan drie keer zo veel gerookt, meldt West Hawaï Today.
Lees meer...

Australië: overheid promoot stoppen met roken app
De Australische overheid steunt een app die moet helpen om te stoppen met roken, zo staat op haar website. De app QuitBuddy registreert doelen en motivaties en laat zien hoeveel dagen er al niet gerookt is en hoeveel slechte stoffen er daardoor niet geïnhaleerd zijn.
Lees meer...

 

tags:  buitenland